Šis šokoladas kilęs iš Apurimac upės regiono į pietus nuo Peru. Tai neseniai išvestas šokolado hibridas su gėlių, karamelės ir grietinėles natomis. Labai subtilus su atsargiai juntamu rūgštumu ir tuo pačiu gaivus skonis. Šis skonis ypatingai mėgiamas aukštojoje konditerijoje ir šokoladų gerbėjų.
Sudedamosios dalys: kakavos masė, cukranendrių cukrus. BE GLIUTENO.
Sudėtyje gali būti RIEŠUTŲ, PIENO ir SOJŲ pupelių pėdsakų.
Maistinė vertė 100 g: Energinė vertė – 559 kcal/2322 kJ, riebalai – 39 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių – 14,0 g, angliavandeniai – 36 g, iš kurių cukrų – 30 g , baltymai – 11,0 g, druska – 0,0 g.
Grynasis kiekis 50 g.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Geriausias iki: 2025.11.30.
Kilmės šalis: Italija
Įmonė „Domori“ turi didžiausią pasaulyje „Criollo“ kakavos kolekciją – tikrą skonio ir įvairovės paveldą, kuris buvo atkurtas siekiant skonio ir biologinės kakavos įvairovės. „Criollo“ yra labiausiai vertinama kakavos rūšis, kuriai gresia pavojus išnykti: tai majų ir actekų kakava, kurios auginimo palaipsniui buvo atsisakyta dėl jos mažo derliaus. Tai reta ir trapi kakava, atstovaujanti tik 0,001% pasaulyje pagaminamos kakavos. Vis dėlto šios kakavos kokybė yra neprilygstama: natūrali be taninų, kurie suteikia produktui rūgštumą arba sutraukimo pojūtį burnoje. „Criollo“ skonis yra išsskirtinis pasaulyje ir yra ypatingas savo kremiškumu, skonio išbaigtumu ir saldumu. „Criollo“ projektas buvo sukurtas 1994 m. ir dėka Gianlucos Franzoni įmonė „Domori“ atkūrė šios brangios kakavos veisles ir įsteigė Venesueloje „Hacienda San José“ – didžiausią „Criollo“ plantaciją pasaulyje.